Quaison: ”Det här jag drömt om sedan jag var liten”

Uppdaterad
Publicerad

Robin Quaison har på allvar slagit sig in i det svenska landslaget. Efter 3-3-matchen mot Norge pratade han om hur mycket det betyder för honom – men även för hans mamma.

– Jag är väldigt stolt och jag vet att min mamma också är väldigt stolt, säger han till SVT Sport.

Robin Quaison lämnar landslagstruppen med två mål på två matcher och två hyllade insatser som forward bredvid Marcus Berg.

När den 25-årige Mainz-spelaren summerade EM-kvalsamlingen, som givit fyra poäng, efter den oavgjorda matchen mot Norge försökte han ta in allt som hänt den senaste veckan.

Herrlandslaget i fotboll

–Så klart att det är speciellt. Jag är väldigt stolt över att få stå och sjunga nationalsången och spela för mitt land. Jag är väldigt stolt över det och jag vet att min mamma också är väldigt stolt över det, säger han till SVT Sport.

– Men jag försöker att inte tänka på det. Jag vet att det är mer speciellt för henne än för mig. Jag säger ”det är fotboll” och jag har spelat det hela tiden och det är det här jag velat och drömt om sedan jag var liten, att spela för landslaget och göra mål och försöka hjälpa mitt land.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet