Andreas Granqvist utesluter inte spel i EM Foto: TT Nyhetsbyrån

Granqvist nära comeback – ger inte upp EM

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Granqvist hoppas göra comeback om några veckor.

Helsingborgs spelande sportchef, som inte spelat en match på ett halvår, har fortsatt målet att ta en plats i Sveriges EM-trupp.

– Just nu är jag väldigt positiv till att vara på plan när vi drar i gång igen i mitten av januari, säger mittbacken.

Tidigare i veckan presenterade det nyblivna superettanlaget Helsingborg sin nye tränare Jörgen Lennartsson. En rekrytering baserad på långsiktighet och kontinuitet för HIF som i år slutade näst sist i allsvenskan och åkte ur.

Andreas Granqvists plan är att även i fortsättningen ha dubbla roller som sportchef och mittback i fotbollsklubben.

– Min tanke, som alla vet, är att jag vill spela fotboll nästa säsong också och ta mig in i EM-truppen. När jag är på fotbollsplanen är jag spelare och ingenting annat, så våra roller är jättetydliga, sade han på onsdagens presskonferens då Lennartsson presenterades.

ARKIV: Granqvist rasande efter förlusten: ”Jävla pajaser”

Borta i ett halvår

”Granen” var en nyckelspelare och lagkapten när Sverige tog sig kvartsfinal vid VM i Ryssland 2018. Men ihärdiga ljumskproblem har stört 35-åringen sedan dess och hållit honom helt borta från spel i ett halvår (sedan 0–4-matchen mot Kalmar FF i allsvenskan i juni).

När Helsingborg återsamlas i igen efter jul och nyår hoppas han vara aktuell för en comeback tidigt under försäsongen. Granqvist spelade inte i någon av Blågults tio landskamper i år.

Fortfarande rehab

– Jag kör på rehab ganska hårt och hoppas kunna vara ganska nära på att kunna spela fotboll när vi drar i gång igen här i mitten på januari. Sedan får vi se när det nya medicinska teamet (i Helsingborg) har kollat på mig, när vi ses i början av januari. Just nu är jag väldigt positiv till att vara på plan igen när vi drar i gång igen i mitten av januari.

I februari har HIF matcher i Svenska cupen och i maj väntas förbundskapten Janne Andersson ta ut truppen till sommarens EM-slutspel i fotboll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.