Foto: TT

Granqvist segrade i hemmacomebacken

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Granqvist gjorde sin första hemmamatch för Helsingborgs IF på över tio år. Och lagkaptenen fick se sitt HIF vinna när de besegrade Norrby med 2-0.

– Det är en fantastisk känsla, säger Granqvist efter matchen.

Andreas Granqvist spelade på Olympias gräs för första gången sedan 2008. Och det blev en bra comeback för Helsingborgs och landslagets lagkapten. HIF höll nollan och vann med 2-0 i solen på ett fullsatt Olympia.

– Det är en fantastisk känsla att spela för ett fullsatt Olympia. Det finns inget bättre, säger Granqvist till SVT Sport efter matchen.

Helsingborgs andra hemvändare, Rasmus Jönsson, gav skåningarna ledningen när han gjorde sitt första mål i HIF-tröjan sedan 2011. Anfallaren skruvade snyggt in bollen i det högra hörnet redan efter åtta minuter.

Innan matchen hyllades Andreas Granqvist med ett specialgjort tifo.

– Det är obeskrivligt att vara tillbaka. Den hyllningen jag fick värmde i hjärtat, säger Granqvist.

HIF:s andra mål gjorde av Mohammed Abubakari som prickade in högerkrysset efter en hörnvariant.

Genom segern går Helsingborg upp i serieledning, en poäng före Falkenberg som har en match mindre spelad, medan Norrby ligger kvar på en elfteplats.

Superettan

Helsingborgs IF logo

Helsingborgs IF

2 - 0

Norrby IF logo

Norrby IF

Olympia, Helsingborg
Publik: 16089
Domare: Mirza Kazic

Första halvlek

  • 1 - 0MålJönsson
    8'

Andra halvlek

  • 2 - 0MålAbubakari
    69'

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.