Sverige tränar inför matchen mot Norge. Foto: TT

Granqvists kritik mot norska gräset: ”Värre än jag trodde”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll möter Sverige grannlandet Norge i landslagssamlingens andra EM-kvalmatch. Men planen lämnar mer att önska. Lagkapten Andreas Granqvist tror att den kan påverka spelet.

– Planen är inte optimal. Den är värre än jag trodde, säger han till NRK.

Men bara timmar kvar till avspark finns det inte mycket att göra åt gräset på norska Ullevaal, men Andreas Granqvist är inte nöjd med planens skick.

– Framför allt är den svår på mitten, där är den gropig med mycket sand. Det kommer nog att påverka matchbilden, säger den svenske lagkaptenen till NRK.

Herrlandslaget i fotboll

Fokuserar inte på planen

Granqvist menar att spelet förmodligen kommer att bli lite enklare, men om det skulle vara en fördel för hemmalaget är han inte säker på.

– Det vet jag inte. De har ett lag som är mer spelande än tidigare, och vill ha mer passningsspel. De är inte så direkt som de var förr.

Varken det norska fotbollsförbundet, NFF, eller planchefen vill kommentera kritiken men NFF:s presschef skriver följande i ett sms till NRK:

”Vi ser fram emot matchen framför ett fullsatt Ullevaal, och fokuserar på matchen, inte förhållandena, som är lika för de bägge lagen.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet