Guldkaptenen: ” Trivs väldigt bra här och nu ska vi spela Champions League”

Uppdaterad
Publicerad

Ett dygn efter det att Djurgården blev svenska mästare gästade lagkaptenen Marcus Danielson Sportspegeln och berättade om vägen till guldet och hur han ser på framtiden.

– Självklart finns drömmen om att spela utomlands. Men jag trivs fantastsikt bra i Djurgården och nu ska vi spela Champions League, säger Danielsson.

Trots underläge 0-2 mot IFK Norrköping i paus lyckades Danielson och Djurgården att samla sig och göra två mål i den andra halvleken, vilket räckte för att säkra guldet. Därefter väntade ett firande som fortfarande är i full gång.

– Det blev några timmars firande i Norrköping och sen hade vi en väldigt bra bussresa hem.

Inför säsongen togs Djurgården in tränarduon från Sirius, Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf. En duo som förde Djurgården i rätt riktning.

– De kom in med ett annat tänk och spelsätt, lite tydligare riktlinjer. Förra året var det rätt så fritt i vår offensiv, hur de offensiva spelarna skulle röra sig. Vi har haft lite tydligare  riktlinjer i år. Vi har även haft en lite tydligare grund att falla tillbaka på när det inte har stämt fullt ut.

Har ett jobb vid sidan av fotbollen

För Marcus Danielson har den här säsongen inte bara betytt SM-guld med Djurgården. 30-åringen har debuterat i landslaget, där han dessutom gjorde mål i EM-kvalet.

– Det har varit ett helt fantastiskt år där det har hänt saker som jag absolut inte trodde skulle hända.

Till skillnad från många andra så har Marcus Danielson ett jobb vid sidan av fotbollen, som ekonom på en revisionsbyrå.

– Det har varit viktigt för mig. När jag spelade i Sundsvall pluggade jag vid sidan av. Förra året här i Djurgården hade jag bara fotbollen och ingenting vid sidan av. Då kände jag att det var något som saknades för att stimulera hjärnan och skaffa mig erfarenhet även vid sidan av planen.

Vid 30-års ålder har han ännu inte varit utlandsproffs och ger Djurgårdssupportrarna ett ganska tryggt besked.

– Självkart finns den drömmen alltid där. Samtidigt förlängde jag mitt kontrakt med Djurgården och har tre år kvar. Jag trivs fantastiskt bra och nu ska vi spela Champions League också.

Här är Djurgårdens guldfirande:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.