Foto: Bildbyrån

Gustav Svensson slutar i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Fem spelare har gjort sitt i Blågult.

Senast i ordningen: Gustav Svensson.

– Att få representera Sverige har varit en otrolig ära, säger mittfältaren till Svenska fotbollförbundets sajt.

Gustav Svensson har dragit på sig den blågula dressen för sista gången. Sommarens EM, som slutade med uttåg i åttondelsfinalen mot Ukraina, blev 34-åringens sista mästerskap.

– Jag är tacksam över att ha fått den möjligheten och alla vänner jag fått längs vägen. Jag vill rikta ett extra stort tack till alla medspelare, fans och ledare för fina år, säger Gustav Svensson till SvFF.

Herrlandslaget i fotboll

Sammanlagt blev det 32 landskamper för den defensive mittfältaren, som i dagarna tränar med IFK Göteborg.

Speltiden i EM blev knapp, endast ett två minuter långt inhopp i gruppspelsmatchen mot Slovakien.

– Gustav har varit med oss länge och alltid varit otroligt professionell trots att han inte alltid spelat så mycket. Han har alltid varit redo och alltid gjort sitt yttersta på träning som match. Önskar Gustav stort lycka till framöver, säger förbundskapten Janne Andersson.

”Ett gäng superproffs”

Därmed sällar sig Gustav Svensson till Marcus Berg, Mikael Lustig, Sebastian Larsson och Andreas Granqvist som samtliga valt att avsluta sin landslagskarriär kort efter mästerskapet.

– Det är ett gäng killar som har gjort stora insatser för oss både på och utanför plan. En generation spelare som tagit ett stort ansvar när det gäller att sätta en hög nivå i allt vi företar oss som landslag. De ska alla känna sig mycket stolta över fina insatser för herrlandslaget under lång tid. Ett gäng superproffs helt enkelt, säger förbundskaptenen och fortsätter:

– Vi har, som jag sagt många gånger tidigare, flera andra spelare som har goda ledaregenskaper. Nu är det upp till dem att kliva fram och ta större plats och upp till mig att pusha dem. Jag är övertygad om att det kommer en ny generation ledare i landslaget som är lika dedikerade och professionella.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet