Erling Braut Haaland firar med Ruben Dias.

Haaland gjorde två mål mot FC Köpenhamn – blev utbytt redan i paus

Världens hetaste spelare, Erling Braut Haaland, gjorde två mål för sitt Manchester City mot FC Köpenhamn. Redan i pausen byttes Haaland ut. City vann med 5-0.

– Det är ärligt talat helt osannolikt. Jag har aldrig sett något liknande i hela mitt liv. Efter första och andra målen skrattade jag bara. Han är alltid på rätt ställe, säger lagkamraten i City Jack Grealish om Haaland till BT Sport.

Det pratas bara om Haaland som redan som 22-åring fått legendarstatus i City.

– Målvakten sa någonting till mig. Han sa: ”Han är inte mänsklig” och jag sa: ”Det säger du till mig?” Förhoppningsvis kan han fortsätta i den här formen och ge oss ära, fortsätter Grealish sin hyllning av Haaland.

Haaland firade nyduschad

När matchen var slut kom en nyduschad Haaland in på planen och firade med sina lagkamrater. Haaland har nu gjort 28 mål på 22 CL-matcher. Han har gjort 19 mål på tolv matcher i höst (alla turneringar inräknade). Och i kväll gjorde han mål i den nionde matchen i rad.

Redan i den sjunde minuten slog Haaland till. Bollen spelades in från Joao Cancelo från högerkanten. Norrmannen stod centralt i straffområdet och klippte till direkt i sin första bollkontakt på Etihad för 1-0.

Speakern gick ut med följande: ”Mål för City. Erling Haaland. Vem annars?”

Efter en dryg halvtimme slog Haaland till med sitt andra mål.

”Lite löjligt”

Efter en hörna drog Sergio Gomez till på volley. FCK-målvakten Kamil Grabara räddade men på returen högg Haaland och satte bollen i mål för 2-0 och höll upp två fingrar.

”Det börjar bli lite löjligt nu. Han får det att se absurt enkelt ut att göra mål”, skriver engelska fotbollsikonen Gary Lineker på Twitter.

Tränaren Pep Guardiola var uppsluppen och applåderade från sidlinjen.

”Besviken att Haaland inte gjort mål på hela andra halvlek, visserligen är han utbytt, men vad f-n...” twittrar höjdhoppslegendaren Stefan Holm.

Strax före pausen gjorde City 3-0. Bollen gick via två FCK-spelare i mål. Haaland blev närmaste vittne. Sergio Gomez  sköt och Davit Khocholava blev bokförd för självmålet.

FCK:s tränare Jacob Neestrup gjorde flera byten och i mitten av den andra halvleken fick den svenske kaptenen Viktor Claessson lämna planen.

KLIPP: Se Haalands nya målshow