Häckens Viktor Lundberg och Falkenbergs målvakt Viktor Noring i en tät duell. Foto: Bildbyrån

Häcken avgjorde på första hörnan

Häcken passade på att lyfta förbi Elfsborg och Norrköping och lägga sig tvåa i tabellen efter Malmö. Detta efter kassaskåpssäkra 3-0 mot jumbon Falkenberg.

– Vi kommer från en tung förlust mot Malmö och då är det bara att hoppa upp på hästen igen. Och vi började starkt i dag, säger Häckens Johan Hammar till Dplay.

Redan i den fjärde minuten nickade den 197 centimeter långe mittbacken in 1–0 på Patrik Wålemarks hörna, den första i matchen, och visade att han är ett ständigt hot på fasta situationer. Med facit i hand avgjordes matchen redan där.

Vid 2-0 slog Daleho Irandust en öppnande passning i djupet till 18-årige Patrik Wålemark som rundade den utrusande målvakten Viktor Noring och lade in 2-0. Då hade det gått 17 minuter.

Ahmed Yasin spelade in fint till Alexander Södeholm som från nära håll slog in 3-0 i slutet av den första halvleken.