Djurgårdens Erik Berg jublar efter 1–0. Foto: Bildbyrån

Erik Berg hjälte för Djurgården med karatespark

Uppdaterad
Publicerad

Ettan och tvåan i allsvenskan drabbade samman på Bravida Arena i Göteborg.

Då blev mittbacken Erik Berg, 30, stor hjälte för Djurgården med matchens enda mål mot Häcken.

– Det var en riktig karatespark det där alltså, säger han till C More.

Det var efter en hörnvariant i den 51:a minuten som Nicklas Bärkroth nickade fram till Erik Berg i myllret av spelare framför mål. Berg var stark och stötte in 1–0 med benet högt i luften.

– Det var inget otroligt vackert mål kanske, men ett viktigt sådant. ”Bärka” nickade bollen till mig och jag liksom bara stöter in den, säger försvararen till C More.

Hemmalaget från Hisingen saknade inte chanser att kvittera utan Djurgårdens målvakt Tommi Vaiho fick slita för att hålla nollan och gjorde flera vassa parader. Bland annat i den 70:e minuten när Alexander Jeremejeff väggspelade sig fram med Paulinho och gick på avslut.

– Häcken är ett duktigt lag offensivt och kommer till ett gäng chanser, men rent defensivt gör vi det bra. Offensivt fungerade inte spelet optimalt, men vi vinner borta mot Häcken och det är svårt, säger Berg.

Djurgården är obesegrade fyra matcher in i säsongen och toppar den haltande allsvenska tabellen på tio poäng, tre före tvåan Häcken.

Allsvenskan

BK Häcken logo

BK Häcken

0 - 1

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

Bravida Arena, Göteborg
Publik: 4579
Domare: Bojan Pandzic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.