Alexander Jeremejeff fortsätter göra mål för Häcken. Foto: Bildbyrån

Jeremejeff målskytt för åttonde matchen i rad

Det var en händelserik och väldspelad match då Häcken tog emot Elfsborg. Den slutade 1-1 efter att hela seriens skyttekung Alexander Jeremejeff hade kvitterat med sitt tolfte mål för säsongen.

Alexander Jeremejeff hade flera chanser att göra mål redan tidigt i matchen, men då ville det sig inte för den notoriska målskytten.

Istället var det Rasmus Alm som hittade Simon Olsson som i sin tur elegant placerade in 1-0-målet för gästerna.

Åtta minuter innan paus fick Jeremejeff ändå utdelning då han fick in kvitteringen efter en tilltrasslad situation.

Fullträffen var skytteligaledarens tolfte den här säsongen och det var åttonde matchen i rad som han hittade målet. Senast någon gjorde mål i så många raka matcher i allsvenskan var Agne Simonsson för Örgryte 1965.

– Roligt målrekord, eller vad man ska säga, säger Jeremejeff till Discovery+.

I och med krysset är Häcken åter serieledare. Elfsborg är tabellsjua.

– Det är väl lite fördel Häcken kanske, men jag hade inte skämts om vi hade kommit härifrån med tre poäng heller, säger Elfsborgs kapten Johan Larsson.