Kalmar skrällvann mot Häcken

Ett krisdrabbat Kalmar FF chockade Häcken genom att dominera den första halvleken klart med 9-1 i avslut och ledde fullt rättvist med 1-0 i paus.

Häcken tog över i andra men var aldrig riktigt nära en kvittering – i stället avgjorde Piotr Johansson.

– När jag tryckte dit 2-0 var matchen död, säger Johansson till SVT Sport.

Den som trodde att Häcken hemma på Bravida skulle köra över Kalmar FF från minut ett fick helt fel.

I stället var det Kalmar som startade piggast och var framme i några framstötar innan Sebastian Ring i 11:e minuten gav gästerna ledningen med en stenhård halvvolley med vänstern.

I slutet av halvleken skapade Kalmar en farlig dubbelchans. Isak Jansson kom fri i straffområdet och sköt på Häckens målvakt, och så returen Erik Israelsson, men Häckens Jonathan Ursin Rasheed gjorde två kanonräddningar.

Satte fart i andra

Den andra halvleken blev till en början en konstant Häckenpress. Men Hisingslaget hade förtvivlat svårt att få till några riktigt farliga chanser.

Jasse Touminen sköt strax utanför stolpen, och även Leo Bengtsson hade ett skapligt läge. I övrigt hände inte så mycket.

Mitt i den alltmer desperata Häckenpressen gick Kalmar upp och satte 2-0 genom Piotr Johansson.

– Första halvleken är förmodligen den bästa vi har gjort. Vi rullade ut Häcken helt och hållet och de sprang mest runt och var irriterade och chockade. Vi spelade fantastisk fotboll, säger Johansson till SVT och fortsätter:

– Efter paus var det stabilt. De hade mycket mer boll, men jag fick mitt läge och tryckte dit 2-0 och då var matchen död.

Första segern på tio veckor

Hemmastarka Häcken var uddlöst och Kalmar tog en fullt rättvis trepoängare.

Det var tio veckor sedan KFF, just nu 13:e i tabellen, vann en match.

– Det var länge sedan vi vann så det känns väldigt skönt att bryta den negativa trenden som alla snackar om. Vi kommer att fira ordentligt och njuta av den här segern, säger Johansson.

SE OCKSÅ: Här träffar Falkenberg stolpen fyra (!) gånger på några sekunder