Alexander Jeremejeff kunde fira två nya mål. Foto: Bildbyrån

Häcken körde över Gif Sundsvall

Likaläge i halvtid, men i den andra halvleken tryckte serieledande Häcken ned gaspedalen och vann klart borta mot Gif Sundsvall.

Skytteligaledaren Alexander Jeremejeff stod för två mål när Häcken vann med 5-1.

Redan i den sjätte minuten fick den 28-årige målkungen presentera sig för Sundsvallspubliken. Häcken tilldömdes straff efter en handssituation, Jeremejeff klev fram och rullade kyligt in öppningsmålet.

En väldigt liknande situation uppstod sex minuter senare, fast i det andra straffområdet. Gif Sundsvall fick då straff efter att bollen tagit på Häckenförsvarares hand. Då var det Pontus Engblom, 30-årige kaptenen, som säkert förvaltade straffen till 1-1.

Ställningen stod sig till halvtidsvilan. När den väl var över var det ett Häcken, fast beslutet att inte tappa poäng mot 14:e placerade Sundsvall, som stegade ut.

Even Hovland såg till att Häcken återtog ledningen i 58:e minuten genom ett nickmål från hörna. Därefter var det Jeremejeffs tur igen. Som en målskytt ofta gör dök han upp på rätt plats vid rätt tid och petade in 3-1 för Häcken. Det var hans 14:e mål på 13 allsvenska matcher.

Även fast vinsten kändes säkrad var inte Häcken klar. Inhoppande Oscar Uddenäs satte 4–1. Sedan spelade 19-åringen innan han spelade fram till Lars Olden Larsen som gjorde 5-1, bara minuten efter att Olden Larsen kommit in på planen.

Vinsten tar Häcken åter upp på förstaplatsen i allsvenskan, en poäng före Djurgården trots en match mindre spelad för Hisingelaget.

Sågar egna laget

Från GIF Sundsvalls håll blev det en match kantad av stor besvikelse. Det här var Giffarnas tionde förlust på 14 matcher. Men uppträdandet under andra halvlek mot Häcken får stark kritik av Sundsvallsspelaren Robert Lundström.

– Jag vet inte vad vi sysslar med. Vi går upp i hög press, blir bortspelade, de får gata att gå på och göra vad de vill. Vi klappar ihop totalt och ja... det är lite pinsamt, säger Lundström i Discoverys sändning efter matchen.

Robert Lundström var en av flera spelare som gick fram till hemmaklacken efter slutsignalen och pratade med upprörda supportrar.

– Det är klart det är lite hetsig stämning. Jag förstår att de är irriterade, vi har haft några riktiga dalar där vi har torskat med dem här siffrorna, det är pinsamt. De är här för att stötta oss, vi får inte se ut på det här viset, det är inte tillräckligt bra.