Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Växjös dråpliga självmål mot Häcken. Foto: Aftonbladet

Häcken krossade Växjö – efter dråpligt självmål

Uppdaterad
Publicerad

Häcken tog en enkel seger i svenska cupens första gruppspelsmatch.

I 3–0-vinsten stod bortalaget Växjö för ett dråpligt självmål.

Se självmålet i spelaren ovan.

Häcken tog sig till final i svenska cupen i fjol (förlust mot Hammarby). Nu har Hisingsklubben fått en utmärkt start på årets säsong.

I premiärmatchen mot Växjö vann Häcken med 3–0.

Matchens första mål kom redan i 13:e minuten – efter ett jättemisstag av bortalaget.

Målvakten Maja Östergaard misslyckades med att rensa undan en hemåtpassning, och bollen letade sig retfullt in i Växjö-målet.

16-åriga Felicia Schröder utökade sedan ledningen innan Matilda Nildén fastställde slutresultatet med sitt 3–0-mål i sin första tävlingsmatch för Häcken.

– Det var ett bra inlägg från högerkanten. Sen var det bara att löpa in i boxen och då blev det mål, säger Nildén, som anslöt från AIK i vintras, i Aftonbladets sändning.

I morgon ställs Lidköping mot Kristianstad i samma cupgrupp.

Rubensson saknades – besöker klubb

SVT Sport har tidigare kunnat rapportera att Elin Rubensson närmar sig en flytt till Houston Dash. Landslagsmittfältaren saknades mot Växjö då hon är och besöker en klubb, enligt ett pressmeddelande från BK Häcken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.