Alexander Jeremejeff gör 3–1 för Häcken mot Sirius Foto: Bildbyån

Storvinst för Häcken mot Sirius

Uppdaterad
Publicerad

Det blev målrikt även i andra mötet mellan Häcken och Sirius i allsvenskan.

I våras blev det 4–3, nu vann Häcken med 4–1 (3–1) och avancerade till fjärde plats i serien. Traumat efter Europaäventyret såg ut att vara borta.

BK Häcken kom till spel med försmädliga 0–3 i baken från Europa League-kvalet mot AZ. Sirius med 0–2 i baken mot AIK.

– Jag skulle ljuga om jag sade att vi lämnat förlusten bakom oss. Men vi ska kunna spela med en besvikelse i huvudet också, menade Häckens tränare Andreas Alm inför matchen.

Och det kunde man. Laget skapade målchanser i nästan varje anfall i första halvlek

Mittbacken Joona Toivio inledde med ett jätteskott till 1–0 för Häcken. Ett långskott, utan sats, gick stenhårt i nät från över 30 meter.

– Det var ett bra skott, en bra känsla, sa Toivio som uppskattade att skottet avlossades från över 30 meter i CMores sändning.

Men tio minuter senare slarvade Häcken med ett uppspel och defensive mittfältaren Niklas Busch Thor fick ett plötsligt friläge som han utnyttjade iskallt med en vänsteryttersida i nät till 1–1.

– Jag valde min bästa fot, sa Busch Thor om det snygga avslutet. Men jag är mest arg över att vi släpper till så många kontringar mot allsvenskans kanske giftigaste lag. Det är inte domarens fel att vi tappar boll på mitten, sa han om närkampen med en armbåge som gav Häcken chansen att göra 3–1 (Alexander Jeremejeff).

Häcken, som var det spelförande laget fortsatte att trycka på och var väldigt nära 2–1 (Lukas Jonsson räddade Joona Toiovios nick) innan Gustav Berggren hittade rätt. Hans nick var på väg att nickas undan på mållinjen, men nickspecialisten Philip Haglund blev störd och missade – och bollen rullade i nät.

Häcken inledde andra halvlek med att göra 4–1 då Jeremejeff hittade Viktor Lundberg – och matchen var avgjord.

Att Sirius sedan hade flera lägen att göra matchen jämnare, och mer lik det förra målrika mötet, hjälpte inte. Det var BK Häckens eftermiddag.

– Det var vår sämsta match i år, jag är hemskt besviken, sa Sirius Philip Haglund efteråt.

Allsvenskan

BK Häcken logo

BK Häcken

4 - 1

IK Sirius logo

IK Sirius

Bravida Arena, Göteborg
Publik: 1898
Domare: Fredrik Klitte

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.