Häcken överkörda på hemmaplan – ute ur Europa League. Foto: Bildbyrån

Efter pinsamma missen – Häcken ute ur EL

Uppdaterad
Publicerad

Häcken utan oregistrerade stjärnan Alexander Jeremejeff hade ingenting att hämta mot holländska storlaget Alkmaar i den andra rundan av Europa League. De holländska stjärnorna gjorde allt de inte gjorde i första matchen, 0-0, och vann till slut enkelt med 3-0.
– Min känsla just nu är att vi är i brygga, det är en jättebesvikelse det som händer i dag och dessutom släntrar vi i allsvenska tabellen, säger Häckens tränare Andreas Alm till Expressen.

Häcken hade dukat bordet på Hisingen för en riktig Europa League-fest efter att laget skrällartat lyckats hämta ett oavgjort resultat i Alkmaar.

Men borta bra hemma sämst för Häcken. Utan Alexander Jeremejeff, som misslyckats med att registreras till dubbelmötet, lyckades laget inte alls i returmötet.

Det gick i 42 minuter sedan friställdes Myron Boadu och lyckades iskallt rulla in 1-0 – förlösande för de tidigare holländska mästarna.

Ett mentalt tungt mål för Hisingslaget och värre skulle det bli. 1-0 kom sent i första halvlek. 2-0 kom tidigt efter slarvigt spel från Häckens sida där Alkmaar fick både en och två chanser att göra mål på Peter Abrahamsson.

”Klart det är ett misslyckande”

Alkmaar vann till slut med 3-0. Boadu stod för ännu en kvick insats, sprang sig fri, och spelade in till Oussama Idrissi som klippte till direkt – 3-0 och Häckens Europa Leauge-äventyr är slut för den här gången.

– Min känsla just nu är att vi är i brygga, det är en jättebesvikelse det som händer i dag och dessutom släntrar vi i allsvenska tabellen. Det är en jättestor brytpunkt för oss och vi är i brygga utifrån allting, säger Andreas Alm till Expressen.

– Förra året lärde vi oss någonting i Europa, i år tror jag att det finns en risk att vi bara har lärt oss det administrativa, fortsätter Alm. Klart det är ett misslyckande.

UEFA Europa League
BK Häcken logo

BK Häcken

0 - 3

AZ logo

AZ

Bravida Arena, Göteborg
Publik: 3845
Domare: Frank Schneider

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer