Häcken tog tredje raka vinsten i allsvenskan

Häcken hemmaslog nykomlingen Varberg med 2–1. Därmed hakar Hisingelaget på i toppen av herrallsvenskan.

–Det är tajt där uppe, så det gäller att vinna sina matcher, säger matchvinnaren Leo Bengtsson till Dplay.

Varberg hade en debutant med i startuppställningen inför bortamötet med Häcken. Mittfältaren Junes Barny var tillbaka i allsvenskan efter över ett års frånvaro, bland annat på grund av en huvudskada.

–Jag har saknat fotbollen jättemycket, jag försöker bara att njuta så länge jag orkar. Jag kämpar och springer så gott det går, sade han till Dplay i paus.

Någon drömdebut blev det inte för 30-åringen.

Häcken tog ledningen redan efter elva minuters spel. Leonard Zutas perfekt slagna inlägg hittade Alexander Søderlund som kunde nicka in 1–0.

Hemmalaget hade chans på fler mål i den första halvleken och dominerade skottstatistiken fullständigt utan att få in bollen.

Mål av Bengtsson

I den 63:e minuten utökade Leo Bengtsson ledningen för Häcken. Hans femte mål sedan flytten från Hammarby.

– Det var skönt att peta in den. Jag missade en del i dag så det var skönt att få göra mål, säger han efter matchen.

Varberg lyckades få in en reducering på tilläggstid. Robin Tranberg tog hand om en frispark utanför straffområdet och fick på en drömträff som målvakten Jonathan Rasheed inte lyckades nå. Närmare än så kom man inte. Kort efter blåste domaren av matchen.

Segern innebär att Häcken behåller femteplatsen i allsvenskan och ligger en poäng bakom IFK Norrköping. Varberg ligger på tionde plats.