Håkan Sjöstrand, generalsekreterare SvFF Foto: TT Nyhetsbyrån

Håkan Sjöstrand om regeringens klartecken: ”Mycket lättnad”

Uppdaterad
Publicerad

I dag gav regeringen och Folkhälsomyndigheten klartecken för att elitidrotten den 14 juni får återupptas.

Det beskedet välkomas av Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

– Jag känner en viss glädje men också mycket lättnad, säger han.

Beskedet betyder mycket, enligt Sjöstrand.

– Det är ett bra och viktigt första steg. Jag känner en viss glädje men också mycket lättnad. Situationen är fortfarande ansträng men klart bättre nu, säger han till SVT.

Corona och idrott

Nya krav på klubbarna

Folkhäsomyndigheten har nu satt upp nya riktlinjer för idrotten, vilka måste uppfyllas för att matcher och tävlingar ska få genomföras. Det ställer nu nya krav på fotbollsklubbarna.

– Vi får anpassa oss efter de förutsättningar och de restriktioner som gäller. Men vi har lite tid på oss, det startar ju inte i dag utan inte förrän den 14 juni. Förutsättningarna är inte optimala på något sätt men nu gäller det att köra igång ordentligt, säger Sjöstrand.

”Är en bra känsla”

Jesper Karlström, som spelar i de regerande svenska mästarna Djurgården, blev även han glad när beskedet från regeringen kom.

– Det är en bra känsla att få köra igång igen. Det är det man har väntat på, säger han, väl medveten om att det är en speciell säsong som nu väntar, då det nu blir tomt på läktarna:

– Det är klart att det kommer att bli speciellt. Man är van att ha mycket publik som stöttar oss, men det gäller att hitta ett driv inom sig ändå. Men det kommer att bli mycket annorlunda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet