Håland målskytt i nypremiären – firade med coronaavstånd

Fotbollen är i gång igen. Dortmunds succéman Erling Braut Håland behövde inte ens 30 minuter för att göra mål i derbyt mot Schalke. Efter 1-0-målet firade han och Dortmund-spelarna med ett lämpligt ”coronaavstånd”.

– Jag är inte överraskad, säger han i Viasat Sports sändning efter segern i derbyt.

Hela fotbollsvärldens blickar var riktade mot Tyskland då Bundesliga och 2. Bundesliga i dag startade om igen efter flera månaders uppehåll på grund av coronakrisen. Bundesliga inledde också med en stormatch i derbyt mellan Dortmund och Schalke.

Dortmunds succéman Erling Braut Håland behövde inte ens en halvtimme på sig att näta i nypremiären. Efter 29 minuter stötte han in 1–0-bollen. Målet var norrmannens tionde ligamål på bara nio matcher.

Corona och idrott

Just före paus utökade Dortmund sin ledning till 2–0 genom Raphaël Guerreiro som snyggt placerade in bollen till vänster om Schalke-målvakten Markus Schubert efter pass från Julian Brandt.

Körde över Schalke

3-0 kom bara några minuter in i andra halvlek då Thorgan Hazard avslutade en snabb omställning. Och Dortmund fortsatte att köra över derbykollegan Schalke. Efter 63 minuter spelade Håland fram Raphaël Guerreiro som enkelt lyfte in 4–0-målet bakom en chanslös Markus Schubert.

Målet blev matchen sista och efter segern var Erling Braut Håland nöjd:

– Jag vet att många i laget har jobbat hårt under den här perioden, jag är inte överraskad, säger han i Viasat Sports sändning och fortsätter:

–Normalt är det 80 000 (åskådare) här, men vi visste att vi hade fansens support från deras hem. Vi visste att vi skulle vinna i dag. En bra start.

”Är i i bra form”

Innan coronakrisen stod Håland för hela nio mål på åtta matcher i Dortmund-tröjan.

– Jag är inte i samma form som förut, jag har ju inte spelat match på sju veckor, men jag har jobbat hårt under den här perioden så jag är inte förvånad.

4–0-segern innebär att serietvåan Dortmund bara är en poäng efter serieledaren Bayern München som i morgon spelar mot Sebastian Anderssons Union Berlin.