Erling Braut Håland sätter 1-0 på straff för Salzburg. Foto: TT.

Håland utökade historiskt målrekord i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Den 19-årige norske supertalangen Erling Braut Håland gjorde mål i sin fjärde raka inledande Champions Leaguematch när han gjorde 1-0 för Salzburg borta mot Napoli och utökade sitt målrekord till sju i turneringen. Matchen slutade 1-1.

I den tionde minuten hängde inte Napolis Kalidou Koulibaly med när Hwang Hee-Chan tog sig fram i högra nedre delen av straffområdet och fällde sydkoreanen. Straffen var solklar för Salzburg och Håland stegade fram under stora burop.

Håland skottfintade och lade bollen lågt till höger, målvakten Alex Meret var på väg åt andra hållet, för 1-0, en säker straff.

Han är fjärde spelare att göra mål i sina fyra första matcher i Champions League. De andra är Zé Carlos (Porto, 1992/93), Alessandro Del Piero (Juventus, 1995) och Diego Costa (Atlético Madrid, 2013/14).

Norrmannen står nu på sju mål i de inledande matcherna i debuten av CL-spel och ingen annan spelare har varit i närheten av den prestationen. Thierry Henry, Ivan Klasnic, Diego Costa och Didier Drogba har gjort fem.

Se också: Emil Forsberg framspelare när Leipzig vann.

UEFA Champions League

Napoli logo

Napoli

1 - 1

Red Bull Salzburg logo

Red Bull Salzburg

Stadio San Paolo, Neapel
Publik: 32862
Domare: Szymon Marciniak

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.