Maika Hamano. Foto: TT

Hammarby lånar talang från Chelsea: ”Väldigt glada”

Uppdaterad
Publicerad

Chelsea värvar Maika Hamano. Samtidigt lånar klubben ut den japanska anfallaren till Hammarby under 2023.

Maika Hamano ansluter till engelska mästarlaget Chelsea från japanska mästerklubben Kobe men lånas direkt ut till Hammarby i damallsvenskan.

– Vi följde Maika under sommarens U20-VM och fick upp ögonen lite extra för just henne då Pablo scoutade mästerskapet. Vi är väldigt glada att den här möjligheten dök upp då Maika är en fantastisk spelare som inte har några direkta svagheter egentligen. Vi tror hon kommer passa väldigt bra in med vårt sätt att se på fotboll och sedermera utvecklas som spelare, säger Hammarbys sportchef Johan Lager i ett pressmeddelande.

I höstas gjorde den 18-årige anfallaren debut i Japans a-landslag och var i somras en av de bärande spelarna i U20-VM när Japan gick till final men förlorade mot Spanien.

– Förra säsongen var min första erfarenhet som professionell spelare och jag utvecklades väldigt mycket under min tid i INAC Kobe. Tidigare i min karriär hade jag spelat i princip varje match, men här fick jag mest agera som inhoppare, vilket lärde mig nya perspektiv inom fotbollen, säger Maika Hamano.

KLIPP: Hedvig Lindahl om känsliga valet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.