Supertabbe skickade Hammarby ur Europa League

Det blev ett tungt uttåg ur Europa League för Hammarby. Laget förlorade mot Lech Poznan i en stökig match med 3-0 (0-0). Olyckligast i Hammarby blev Kalle Björklund som gav bort bollen till Pedro Tiba som enkelt kunde göra avgörande 1-0 helt fri med Hammarbys målvakt David Ousted.

1-0-målet skedde efter 55 minuter. Bara sju minuter senare fick dansken Jeppe Andersen sitt andra gula kort. Med tio spelare blev uppförsbacken alltför brant för Hammarby och man var aldrig nära en kvittering. Istället utökade Jakub Kaminski till 2-0 med ett resolut skott i den 89:e minuten. Han utökade till 3-0 med ett stenhårt skott på övertid.

Bra början

Hammarby, utan nyckelspelarna Darijan Bojanic och Muamer Tankovic, började annars bra och tog tag i matchen. Den första halvleken var jämn spelmässig men det var Hammarby som hade de heta chanserna. Aron Johannsson var nära att få huvudet på bollen i matchinledningen och efter en kvart blev Aron Johannsson frispelad men Lech Poznans målvakt Filip Bednarek gjorde en enhandsräddning av högsta klass. Ett par minuter senare var det Gustav Ludwigsons tur att bränna ett friläge.

Europa League

Även Hammarbys målvakt David Ousted fick visa klass då svenske Mikael Ishak kom fri i straffområdet i slutet av halvleken.

– Första 15 hade Bajen total kontroll. Men sen kom vi tillbaka. Och i andra visade vi att vi var här för att vinna, sa Ishak till Sportexpressen efter matchen.

KLIPP: Se Björklunds försvarsmiss som gav Lech Poznan 1-0

Lech bättre i andra

I den andra halvleken tog Lech Poznan över och tryckte tillbaka Hammarby inledningsvis. I den 55:e skulle Kalle Björklund ta emot en bakåtpassning men tappade den till Pedro Tiba som helt fri kunde chippa bollen över Ousted.

Paulinho hade en kvitteringschans efter en timme då han sköt över från ett bra läge nära straffområdet, men två minuter senare kom dråpslaget för Bajen då Jeppe Andersen fick sitt andra gula kort efter en offensiv frispark i motståndarnas straffområde.

Resten av matchen blev grinig. Förutom Andersens två gula kort, fick Hammarby ytterligare fem medan Lech Poznan drabbades av tre varningar.

Hammarby var för slitna för att kunna komma med en slutforcering. Lech Poznan kunde enkelt spela av matchen.

– Vi gör en ganska bra första halvlek och skapar några bra chanser. Men målet och utvisningen är det man har på näthinnan, sa tränaren Stefan Billborn till Sportexpressen.

ARKIV: Hammarby vann i Europa League-kvalet inför Zlatan (27 augusti 2020)