Krisande Örebro föll mot tabelltvåan

Uppdaterad
Publicerad

Örebro har hamnat i en riktig svacka. Den fina formen verkar ha försvunnit och laget är efter dagens förlust mot Hammarby på en elfte plats i den allsvenska tabellen.

Med kapten Nordin Gerzic utanför truppen och skadedrabbade skyttekungen Kennedy Igboananike på bänken var kvällens bortamatch mot Hammarby ett verkligt test för ett krisande Örebro. Men det skulle visa sig vara ett lite för tufft test.

Hammarby hade inte förlorat på fem matcher i allsvenskan, Örebro hade inte vunnit på sju. När Muamer Tankovic efter tre minuter skickade in 1–0 till hemmalaget såg uppförsbacken omöjligt brant ut för Örebro.

Och trots att den kanske planades ut lite med hjälp av några fina kontringsförsök tog uppförsbacken aldrig slut. Igboananike kom visserligen in i spel i den 68:e minuten, men inte heller han lyckades lyfta Örebro som nu har åtta matcher utan vinst i allsvenskan och långt upp till tabellens övre halva.

Matchen slutade till slut 2–0 till Hammarby efter ytterligare ett mål från Tankovic.

Hammarby däremot, knappar in på AIK i tabelltoppen.

Allsvenskan

Hammarby IF logo

Hammarby IF

2 - 0

Örebro SK logo

Örebro SK

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 20803
Domare: Robert Daradic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.