Succéstart för Östersunds nye tränare

Uppdaterad
Publicerad

Ian Burchnall fick en riktig drömstart som ny tränare i Östersund. I lagets första match efter VM-uppehållet lyckades ÖFK knipa tre poäng borta mot tabelltvåan Hammarby när man vann med 2–1.

Allsvenskan är igång igen på riktigt. I Stockholm gästades Hammarby av Östersund, med nya tränaren Ian Burchnall i spetsen, i dagens enda match.

Och som väntat var det hemmalaget som hade det mesta av bollen i den första halvleken. Men trots det spelmässiga övertaget dröjde det till den 40:e minuten innan Hammarby hittade målet. Björn Paulsen var som vanligt framme vid fasta situationer och kunde skicka in 1–0 efter en frispark.

Andra halvlek tillhörde Östersund

Resultatet stod sig halvleken ut. Men inte mycket längre än så.

Den andra halvleken tillhörde Östersund, och redan i matchminut 59 kunde Tesfaldet Tekie sätta 1–1 bakom en skymd Johan Wiland. Och två minuter senare kunde Saman Ghoddos sätta 2–1 till jämtlänningarna.

Hammarby ökade sin press, men fick aldrig till de riktigt farliga chanserna. Dagens förlust betyder att Hammarby stannar kvar på sin andraplats i allsvenskan och Östersund klättrar fem placeringar upp till en femteplats.

”Fantastisk seger”

Efter matchen var det en nöjd Saman Ghoddos som pratade med C More.

– Det är en fantastisk seger, det är ett bra Hammarby vi möter idag, sade han.

Men Ghoddos var fåordig om sin nye tränare.

– Det spelar ingen roll vilken tränare vi har, men de nya tränarna är bra.

Och om sin framtid ville Ghoddos inte avslöja någonting, men han har tidigare varit tydlig med att han vill byta klubbadress. Om han blir kvar i Östersund till nästa match får tiden utvisa.

– Transferfönstret är fortfarande öppet, det är lång tid kvar, så det är ingen stress från min sida i alla fall. Vi får se hur det blir.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.