Foto: Bildbyrån

Hammarby sänker lönerna för spelare och ledare

Uppdaterad
Publicerad

Coronakrisen drabbar Hammarby fotboll hårt. Nu meddelar man att spelare och ledare sänker sin lön med 10-20 procent, beroende på hur mycket man tjänar. Reduceringen gäller just nu fram tills slutet av augusti.

Att fotbollen ännu inte har dragit igång och att det kommer att vara utan publik då den gör det orsakar ett stort inkomstbortfall för fotbollsklubbarna.

– Vi arbetar utifrån ett par olika scenarier beroende på när vi kan komma igång med full publik på våra matcher. I bästa utfallet räknar vi med ett intäktsbortfall på ca 15 miljoner och i värsta fall med ett bortfall på 65–70 miljoner kronor för 2020, säger vd Henrik Kindlund till klubbens hemsida.

Corona och idrott

Kindlund är glad över att spelarna har gått med på reduceringen.

– Det här innebär en stor kostnadsbesparing för oss och jag är glad och stolt över att våra spelare och medarbetare har varit så öppna och villiga att ta den här smällen för att bidra till att klubben klarar den här situationen så bra som bara möjligt, säger han.

Sedan tidigare är alla anställda i Hammarby korttidspermitterade.

ARKIV: Nannskog om Zlatan i Hammarby: ”Känns som att han kommer sätta på sig den där tröjan” (24 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet