Stefan Billborn får lämna Hammarby. Foto: Bildbyrån

Hammarby sparkar Stefan Billborn

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby vann svenska cupen för två veckor sedan.

Men klubben väljer ändå att sparka tränaren Stefan Billborn.

– Ett väldigt tufft beslut, säger sportchefen Jesper Jansson till SVT Sport.

Stefan Billborn tog över som tränare för allsvenska Hammarby för tre och ett halvt år sedan. I dag meddelade klubben att de har brutit sitt samarbete med honom.

– I grund och botten är det så att vi känner att vi har planat ut lite. Stefan har tillsammans med övriga organisationen tagit Hammarby stora steg sista tre och halvt åren. Nu känner vi att vi som klubb vill ta nästa steg, säger sportchefen Jesper Jansson till SVT Sport.

”Vi har en klar plan”

För två veckor sedan vann Hammarby svenska cupen.

– Vi har en klar plan med vad vi vill med Hammarby. Som jag var inne på har vi tagit stora steg med Stefan. Det är inget beslut som har tagit på några enstaka matcher, utan vi har jobbat en längre tid med Hammarby 3.0. Vi kände att det var rätt läge nu, säger Jansson.

Hur svårt var det att ta det här beslutet?

– Jättesvårt. Stefan har gjort ett fantastiskt jobb. Vi kom in ungefär samtidigt och har jobbat tätt ihop. Ett väldigt tufft beslut. Men vi tittar på vad vi tror är bäst för Hammarby i framtiden.

– Vi har jobbat med en utvärderingsprocess och nu är vi i nästa fas där vi tittar på vem som ska leda det här framåt. Och där är vi inte i mål ännu.

”Vi är inne i slutfasen”

När tror du ni har en ny tränare på plats?

– Vi är inne i slutfasen. Vi ska vara välförberedda för en spännande höst med allsvenskan och Europaspel.

Billborn kom till Bajen redan 2015, då som akademichef. Sedan blev han assisterande tränare för herrlaget 2017.

KLIPP: Här blir Hammarby cupmästare (31 maj, 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.