Foto: TT

Tankovic skytteligaledare efter krossen

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte roligt att möta Hammarby på Tele 2. Gif Sundsvall fick sig en åktur av seriens målgladaste lag som trots ett rejält övertag ”bara” vann med 3-0. Muamer Tankovic seglar i och med sitt mål upp i ensam skytteligaledning.

– Alla vet att vi är livsfarliga när vi ställer om. Då är det full fart framåt. Då går tåget, då är det inget stopp, sa Tankovic till C More i paus.

Tåget gick för första gången efter en kvart mot Sundsvall. Alexander Kacaniklic snodde åt sig bollen på egen planhalva och stod för en elegant soloraid innan han placerade in 1-0 bakom David Mitov Nilsson.

Muamer Tankovic dubblade ledningen när han bara satte foten till ett stenhårt inspel från Nikola Djurdjic tio minuter innan paus. Tankovics tolfte mål för säsongen. Han har gjort mål i sex raka matcher och leder nu den allsvenska skytteligan. Lägg därtill sju assist och kronan på seriens poängkung är ganska välcementerad.

Rött kort i andra halvlek

Knappt tio minuter in i andra halvlek blev det ännu mörkare för Giffarna. Lagkaptenen Carlos Gracia Moro hamnade efter Nikola Djurdjic och stoppade honom med en glidtackling. Målchansutvisning och en resultatlös frispark blev utdelningen.

Hammarby drog ner på tempot och kontrollerade matchbilden. Någon vildsint slutforcering, som vi brukar få se när Sundsvall gästar de grönvita, fick vi inte se. I stället fick Hammarby upp farten igen och började rada upp målchanser på nytt. Man fick också utdelning igen.

Juanjo Ciercoles satte bollen i eget nät i 84:e minuten. 3-0 blev slutresultatet men Hammarby hade gärna kunnat göra ett par till. Hammarby är i nuläget trea med en match mer spelad än konkurrenterna.

Allsvenskan

Hammarby IF logo

Hammarby IF

3 - 0

GIF Sundsvall logo

GIF Sundsvall

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 21337
Domare: Kaspar Sjöberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.