Det vankas Stockholmsderby i semifinal i Svenska cupen.

Hammarby slog Trelleborg med 3-2 efter en dramatisk förlängning.

Därmed ställs Bajen mot Djurgården.

Kvartsfinalen var försenad två veckor efter ett coronautbrott i Hammarby där 21 personer i klubben hade drabbats.

Hammarby inledde bäst.

Redan efter åtta minuter fick Jeppe Andrup Andersen hål på Trelleborg. Men 1-0-målet var omdiskutabelt.

I samband med frisparken som föranledde målet vinkade linjedomaren för offside. Men efter diskussioner mellan honom och huvuddomaren godkändes målet.

– Jag vet inte vem den träffar, så jag vet inte om det var offside eller inte. Men jag tror den kom från en Hammarby-spelare, säger målskytten Jeppe Andrup Andersen till C More.

Efter målet fortsatte Hammarby att styra spelet, men på grund av oskärpa i sista tredjedelen och ett bra försvarsspel av Trelleborg stod sig 1-0.

Med drygt tio minuter kvar började Trelleborg ta över allt mer av spelet och skapade en del farliga chanser, varav en åtminstone skulle ha varit mål.

Förlängning efter sen straff

Andra halvlek blev en chansfattig tillställning. Båda lagen spelade ett välstrukturerat försvarsspel och släppte till få farliga lägen.

Trelleborg fortsatte att ta mer och mer initiativ, samtidigt som Hammarby backade hem allt mer – vilket skulle straffa sig.

I 87:e minuten föll Trelleborgs Johan Blomberg i straffområdet efter en tröjdragning och domaren pekade på straffpunkten.

Petar Petrovic gjorde inga misstag från elva meter och matchen var därmed kvitterad.

Hammarby fick en sista chans att avgöra.

Gustav Ludwigsson letade sig in i straffområdet och slog till direkt på ett inspel. Skottet såg ut som ett givet mål, men Trelleborgs målvakt Hampus Nilsson stod för en mästerlig benparad.

Ställningen förblev 1-1 och förlängning väntade.

Tidigt Hammarbymål

Gustav Ludwigsson skulle dock få revansch.

Två minuter in på förlängningen tryckte han in 2-1. Hammarby fortsatte dominera inledning av förlängningen och sex minuter efter ledningsmålet fick man jubla igen.

David Accam knoppade in 3-1 och matchen var avgjord – eller?

Trelleborg ville dock inte ge upp. Laget fortsatte att ligga på och fem minuter in i andra förlängningskvarten reducerade skåningarna till 2-3.

Men närmare än så kom inte Trelleborg. Hammarby vann med 3-2.

Därmed väntar ett derby mot Djurgården i semifinal.

KLIPP: Supportrar har liten betydelse för hemmaplansfördel (2 april 2021)