Hammarby tog första segern för säsongen

I påskdagens damallsvenska möte på Hammarby IP tog hemmalaget sina första poäng för säsongen genom att besegra Piteå med med 1–0.

Hjälterollen axlade Emilia Larsson med sitt sena avgörande.

Piteå var obesegrade när man kom till Hammarby IP inför den tredje omgången i damallsvenskan på påskdagen. Hemmalaget hade däremot förlorat båda sina inledande matcher.

En jämn och något försiktig första halvlek passerade utan några mål i protokollet – men i andra klev Piteå ut med ny energi och ett mer offensivt spel. Den vassaste chansen att ta ledningen med drygt 20 minuter kvar hade dock Hammarby, när bollen efter en hörna studsade i stolpen efter att ha träffat en Piteåspelare.

Emilia Larsson avgjorde

Hammarbyspelarna gjorde sitt bästa för att hugga på returen men försvaret rensade undan.

Hemmalaget ökade pressen och till sist kom utdelningen. Emilia Larsson lyckades efter att ha fått bollen från Matilda Vinberg ge Hammarby ledningen i minut 77 till hemmafansens jubel.

Piteå jagade kvitteringen in i sista matchminuten men Hammarby höll undan och tog i och med 1–0-segern sina första poäng för säsongen.