Bajen-jubel. Foto: Bildbyrån

Hammarbys damer vann premiären

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby vann den damallsvenska premiären och nykomlingsmötet med Mallbacken med 3-1 på ett öde Tele2.

Olga Ekblom avgjorde matchen redan i den 28:e minuten. Hon rusade upp efter högersidan och drog i väg bollen mot straffområdet. Bollen seglade snett och över Jennifer Falk i Mallbackens mål, en tavla av målvakten helt klart.

Katrin Schmidt drygade ut till 3-1.

Damallsvenskan 2015

Mallbacken hade en dubbelträff i ribban i slutet av första halvlek. Laget missade även en straff i andra halvlek.

Totalt sett en säker Bajenseger som hade 19-5 i avslut inför 1 619 på plats. Åskådarna var placerade på den enda av de långsidor som öppnades på Tele2 i dag.

Experten: ”Bättre än förväntat”

SVT Sports expert Frida Östberg var på plats och såg den damallsvenska premiären.

– Det var bättre än jag förväntat mig. Den här matchen ger mig goda förhoppningar på säsongen, säger Östberg i en kommentar.

-Hammarby är en bra nykomling och spelar med bra press och håller ihop laget. Katrin Schmidt är lysande.

Mallbacken kommer att få en lång och jobbig säsong, tror Östberg, som tror att de åker ut tillsammans med AIK. Hammarby har hon precis ovanför strecket.

-Det är ju på Strandvallen Mallbacken kommer att ta sina poäng. Men Mimmi Larsson är en intressant spelare. Positivt var Mallbackens offensiva omställningar och deras fasta situationer, säger Östberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2015

Mer i ämnet