Jeppe Andersen jublar efter sin kvittering mot Dalkurd Foto: Bildbyrån

Hammarbys danskar fixade gruppsegern

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby är vidare till kvartsfinal i Svenska cupen. Trots tidigt underläge vann laget med 3-1 mot Dalkurd.

Hammarby var tvungna att vinna hemma mot Dalkurd i sista omgången i Svenska cupens gruppspel för att gå vidare till kvartsfinal. Och det började tufft. Robin Tranberg nickade in 1-0 till bortalaget redan efter sex minuters spel.

Men sen klev Hammarbys danska spelare fram för stockholmarna. Jeppe Andersen kvitterade till 1-1 med ett riktigt drömmål efter 30 minuters spel. Sju minuter senare satte Mads Fenger 2-1 till Bajen efter en hörna.

Dalkurdspelare utvisad

Med 12 minuter kvar av matchen fick Hammarby chansen att avgöra matchen när laget fick straff efter att nyförvärvet Alexander Kacaniklic fallit i straffområdet. Men Muamer Tankovic la straffen i stolpen. Dalkurd Rawez Lawan blev strax efter straffmissen utvisad och bortalaget lyckades inte skapa några lägen. Istället avgjorde Bajen matchen. Mads Fenger satte sitt andra mål för kvällen  och fastställde slutresultatet 3-1.

– Vi får se vilka vi får möta i kvartsfinalen nu men vi går in för att vinna cupen, säger Alexander Kacaniklic till C More.

Svenska cupen herrar

Hammarby IF

3 - 1

Dalkurd FF

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 11470

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.