Pauline Hammarlund. Foto: Bildbyrån

Pauline Hammarlund målskytt igen: ”Såklart jätteskönt”

Uppdaterad
Publicerad

Pauline Hammarlund var borta från fotbollsplanen i 11 månader på grund av skada. I slutet av april gjorde hon efterlängtad comeback och i söndagens match mot Brommapojkarna kom så äntligen det första damallsvenska målet efter en mycket jobbig tid.

– Det är ju mitt jobb som anfallare att sätta dit dem när läget kommer. Det var ovant men såklart jätteskönt, säger hon till SVT Sport.

22 maj 2021 är en dag som Häckens anfallsstjärna Pauline Hammarlund sent glömmer.

Hon klev av matchen mot Eskilstuna på grund av vad som senare visade sig vara en korsbandsskada. I slutet av april i år gjorde hon comeback. Bakom sig hade hon en 11 månader lång period av rehabilitering. Och i söndagens damallsvenska segermatch mot Brommapojkarna kom så det efterlängtade första målet efter återkomsten på planen.

– Det är ju lite mitt jobb som anfallare att sätta dit dem när läget kommer. Det är viktigt att komma igång med målskyttet. Det var ett år sen sist. Jätteskönt, framför allt att göra det i första starten efter skadan, säger 28-åringen till SVT Sport.

Men vägen tillbaka har inte varit enkel. Hammarlund gjorde förvisso comeback i slutet av april men fick bakslag. Skadan störde än en gång och hon berättar att hon egentligen inte fått till mer än 2-3 veckors träning.

– Jag är inte i riktig matchform ännu men det kommer. Kroppen känns bra men jag behöver fler minuter för att vara i min bästa form.

”Tajt tabell”

Anfallaren är medveten om hur jämnt det är i toppen och vad som krävs framåt.

– Det är en tajt tabell där vi tappat i våra senaste matcher innan segern mot BP. Som vi borde vunnit. Nu handlar det om att fokusera och ta full pott innan EM-uppehållet, säger hon bestämt.

Och fokus just nu är klubblaget. Peter Gerhardsson presenterar sin EM-trupp på tisdagen och den forna landslagsanfallaren är medveten om att det blir svårt att slå in sig i landslaget.

”Bäst när det gäller”

– Det var ett tag sen jag kom till den insikten. Fokus har varit att komma tillbaka i truppen. Men långsiktigt sätt hade det varit kul att vara tillbaka i landslaget.

Men hon poängterar vad som är viktigast just nu.

– Jag är bara så glad att vara tillbaka på planen, säger hon och fortsätter:

– Sverige har bra chanser. Presterar bäst när det gäller som mest. Inget snack om att målsättningen borde vara att slåss om medaljerna.

ARKIV: Häckens blixtmål sänkte BP (5 juni 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.