Jesse Lingard om en tuff tid i Manchester United i fjol. Foto: Bildbyrån

Hamnade i Manchester Uniteds frysbox: ”Jag började dricka”

Uppdaterad
Publicerad

Jesse Lingard, 28, hamnade i Manchester Uniteds frysbox i fjol.

Nu berättar han om en tuff tid.

– Jag flydde till drickandet för att lätta på smärtan, säger Lingard till Daily Mail.

Speltiden uteblev – bokstavligt talat. Jesse Lingard spelade inte en enda minut för den engelska storklubben Manchester United i fjol.

Och självförtroendet påverkades.

– Du kan vara den där glada killen som hoppar runt på träningsplanen, men djupt därinne bär du leendet som en mask, säger Lingard till Daily Mail.

– Jag spelade inte så jag var nere.

Ville lämna England

Lingard fick, i samband med den uteblivna speltiden, även utstå hatkommentarer på sociala medier. Han var rädd för att lämna hemmet och bli igenkänd på stan. Då mådde Lingard som sämst och funderade på att lämna England för att flytta till en plats där han bara kunde koncentrera sig på fotboll.

– Jag tappade huvudet så pass att jag började dricka för att lindra smärtan.

Men när landet försattes i karantän tänkte Lingard annorlunda och sedan den tuffa tiden har han förändrats som person, menar han själv.

– Jag ville pussla ihop alla delar och visa alla vad jag kan.

Förändrats som person

Han vände sig till sin familj för att prata om bekymren, vilket hjälpte.

– Jag höll inne så många känslor i mitt huvud att jag flydde till drickandet för att lindra smärtorna. När jag slutligen öppnade upp och började prata med min familj hjälpte det verkligen. Jag har dem att tacka för det här.

Engelsmannen lånades sedan ut till West Ham – och sejouren blev lyckad. Han gjorde bland annat två mål mot Aston Villa i sin debut. Därefter blev det nio mål och fem assist på 16 matcher.

– Jag är tillbaka med fullt självförtroende. Jag har kommit tillbaka från ett framgångsrikt lån, månadens spelare, månadens mål, att åka i väg med England. Det visar hur långt jag har kommit.

Manchester United premiärspelar mot Leeds, klockan 13.30. Lingard finns inte med då han testat positivt för covid-19.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.