Hanna Bennison: ”Jättekul att få chansen”

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Bennison, 16, var dominant i den första halvleken mellan Rosengård och Göteborg. Jättetalangen fick kröna halvleken med ett mål. Hennes första i allsvenskan.

– Det är jättekul att få chansen att spela och jag försöker gå ut och göra min grej, säger hon till SVT Sport.

16-åriga stortalangen Hanna Bennison debuterade från start i Svenska cupen mot IFK Kalmar i februari. Då gjorde hon två mål från sin mittfältsposition. Sedan dess har hon slagit sig in i startelvan, och i dag gjorde hon sitt första mål i allsvenskan.

I den tolfte minuten fick hon bollen efter ett mönsteranfall. Först vände hon bort en Göteborgsspelare och med en precis passning hittade fram till Johanna Rytting Kaneryd på vänsterkanten. Rytting Kaneryd skickade sedan in bollen snett inåt bakåt, där Bennison var på plats för att ta emot den. Efter en första skottfint fick hon läge med vänsterfoten och klippte till bollen som gick in i det högra hörnet.

Målskytten själv var nöjd efter sitt debutmål.

– Det känns ganska bra. Vi börjar bra och jag kommer in i matchen snabbt och gör mål ganska snabbt. Det är jättekul att få chansen att spela och jag försöker gå ut och göra min grej.

Matchen slutade 2-2.

OBOS Damallsvenskan

FC Rosengård logo

FC Rosengård

2 - 2

Kopparbergs/Göteborg FC logo

Kopparbergs/Göteborg FC

Malmö IP, Malmö
Publik: 1312
Domare: Tess Olofsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.