Hanna Glas. Foto: TT

Hanna Glas klar för Bayern München

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsbacken Hanna Glas har bestämt sig.

Hon lämnar Frankrike och PSG för spel i Tyskland. Nästa klubbadress blir Bayern München.

– Jag valde att spela för Bayern för att det är en av världens bästa klubbar och för att de vill vinna titlar. Det är en stor motivation för mig, säger Glas till SVT Sport.

Hanna Glas lämnade allsvenska Eskilstuna hösten 2017, då hon skrev ett tvåårskontrakt med Paris Saint Germain. Där har hon känt stort förtroende, men trots det har bristen på speltid funnits där. Efter VM-succén har intresset för den starka landslagsbacken varit stort, och nu när kontraktet med PSG går ut i sommar väljer hon alltså att byta från en storklubb till en annan.

– Jag gillar framförallt deras spelsätt och jag tror det kommer att passa mig perfekt. Det känns riktigt spännande och jag ser fram emot det hela, berättar hon för SVT Sport.

På vilket sätt passar det dig?

– De vill ha mycket ”possession” där man tillåter ytterbackarna att fylla på och vara med och slå mycket inlägg och många inspel.

Hon ser klubbytet som ett steg framåt i sin karriär.

– Det är svårt att säga men för mig känns det som ett steg framåt även om klubbarna sportsligt är ganska jämna. Men sett till faciliteter så är Bayern snäppet bättre.

Kontrakt på tre år

I Bayern München blir Hanna Glas klubbkamrat med försvarskollegan i blågult, Amanda Ilestedt.

– Jag pratade mycket med Amanda innan mitt beslut och jag har fått mycket positiv information från henne gällande klubben och laget. Hon kommer betyda mycket för mig i början.

Kontraktet är på tre år.

– Skönt att klubben visar att de vill satsa på mig och att de tror på mig över en längre tid, säger Glas.

Vad tror du klubbytet betyder för din utveckling?

– Jag hoppas få en högre lägstanivå och att jag får ta ännu mer ansvar i Bayern München.

Experten tycker om flytten

SVT Sports expert Daniel Nannskog tycker att Hanna Glas gör ett bra beslut när hon väljer att flytta till Tyskland.

– Ett bra beslut. Med tanke på att hon inte fått den speltid som hon behöver var det ett nödvändigt beslut. Bayern München känns som en bra klubb att komma till.

SE MER: Blackstenius och Falk ger hemmaträningstips

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.