Foto: TT

Hanna Glas om ligadebuten: ”Bara njöt”

Uppdaterad
Publicerad

I går gjorde Hanna Glas ligadebut för Bayern München.

Den svenska landslagsbacken är nöjd med sin insats i 6-0-segern.

– Jag bara njöt, säger Glas till SVT Sport.

Hanna Glas spelade från start i sin ligadebut för Bayern München. Totalt blev det 72 minuter för den svenska backen som är nöjd efter gårdagens 6-0-seger mot FC Sand.

– Jättekul att få göra debut i ligan. Jag bara njöt. Vi gjorde en jättebra insats som lag så det var jättekul att spela, säger Glas till SVT Sport.

Hur nöjd är du med din egen insats?

– Vi hade väldigt mycket boll och jag kom runt mycket på kanterna och hittade in med många inspel och inlägg till mina lagkompisar. Så det var jättekul.

Glas, som lämnade franska PSG i somras, är glad att vara igång med säsongen igen. Framför allt med tanke på våren som varit med coronapandemin.

Målsättningen: Vinna en titel

– Jag levde i ett slags ingenmansland väldigt länge så det var väldigt skönt när det kom ett datum för ligastart och när Champions League fick klartecken och så där. Jag är så van att hela tiden jobba mot mål så det är verkligen skönt att det är igång igen, det hjälper mycket mentalt, säger hon.

Glas berättar att alla spelare testas 1-2 gånger i veckan för att minimera risken för smittspridning.

– Utöver det har vi inga restriktioner men jag försöker att inte vara ute bland folk. Här i Tyskland är det också munskydd på så fort du går ut, säger Glas som mått bra och varit symtomfri hela våren.

Förra säsongen slutade Bayern München tvåa i ligan. I år hoppas laget åtminstone på en titel.

– Målsättningen är en titel det här året, sedan får vi se vilken det blir. Det har känts bra under försäsongen och gårdagens match är ett kvitto på att vi ligger bra till. Det ska bli en extremt spännande säsong.

KLIPP: Hanna Glas klar för Bayern München (15 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.