Hanna Glas firar mål. Arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrån

Bayern körde över Sand i premiären

Bayern München hade inte några problem att avfärda FC Sand i premiäromgången av Frauen Bundesliga. 6-0 (2-0) var ett resultat i underkant.

Sand, som placerat sig strax över nedflyttningsstrecket samtliga fem säsonger i högsta serien, hade inte mycket att sätta emot förra årets ligatvåa. 1-0 kom redan efter en minut av nyförvärvet från Burdeaux Viviane Asseyi. Och 2-0 rasade in i 9:e minuten genom Sydney Lohmann på nick.

Efter den inledningen lyckades gästerna dock täta försvaret och även om Bayern skapade en hel del så blev det inte fler mål.

Svenska Hanna Glas fick 72 minuter i den här första ligamatchen för Bayern och hon gjorde en godkänd debut.

Målen kom så småningom

Bayern forsatte att trumma på och hade flera chanser att utöka ledningen. Bland annat träffade man ribban i 53:e minuten. Ett par minuter senare kom så 3-0 genom Viviane Assey.

Innan matchen blåstes av hade Kristin Demann dunkat in 4-0 från nära håll och Sarah Zadrazil 5-0 rakt upp i krysset från distans. Ytterligare en boll letade sig in i nätmaskorna efter en nick av Lea Schuller.

Amanda Ilestedt satt på Bayerns bänk hela matchen.

KLIPP: Hanna Glas klar för Bayern München (15 april 2020)