Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här anländer Luis Rubiales till en domstol i Madrid. Foto: TT

Luis Rubiales får besöksförbud efter kysskandalen – nekar fortsatt till brott

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen anlände Luis Rubiales till domstolen i Madrid inför ett stort pressuppbåd. I förhöret nekade han till anklagelsen om sexuellt ofredande.

Senare på eftermiddagen meddelade den spanska högsta domstolen att den tidigare spanske förbundspampen får besökförbud att kontakta eller närma sig spelaren Jennifer Hermoso.

Varken Rubiales eller hans advokat Olga Tabau ställde upp för att ge några kommentarer utanför domstolen. Rubiales har tidigare nekat till att kyssen skulle ha haft någon sexuell innebörd.

I dagens förhör förnekade Rubiales återigen anklagelserna om sexuellt ofredande, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Får inte vara närmare än 200 meter

Samtidigt berättade Jennifer Hermosos advokat Carla Vall, som blev helt omringad av journalister och tv-kameror utanför domstolsbyggnaden, att hon har ansökt om besöksförbud för Rubiales.

Senare under fredagen beviljade Spaniens högsta domstol besöksförbudet. Det innebär att han inte får kontakta eller vara närmare än 200 meter från fotbollsspelaren.

– Vi är mycket nöjda med dagens förhör. Vi tror att grunden nu är lagd för att stärka vår ståndpunkt, att det var en kyss utan samtycke, säger Carla Vall.

Har lämnat sina uppdrag inom fotbollen

Rubiales anmäldes för sexuellt ofredande av spanska VM-spelaren Jennifer Hermoso sedan han kysst henne på munnen i samband med guldfirandet.

Han är avstängd av Fifa under utredning och valde efter stora påtryckningar att lämna sitt uppdrag som ordförande i spanska fotbollsförbundet den 10 september.

Se klippet på när Rubiales anländer i spelaren ovan.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln stod att besöksförbudet var inom 500 meter, det har nu ändrats i och med domstolens beslut till 200 meter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.