Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oihane Hernandez var en av spelarna som anlände till spelarhotellet i Madrid utan att ge några kommentarer till de många journalister som hade samlats utanför. Foto: Bildbyrån

Här anländer spanska landslagsspelare till hotellet i Madrid

Uppdaterad
Publicerad

Trots bojkott och pågående strid med Spanska fotbollsförbundet har flera spanska landslagsspelare anslutit till spelarhotellet i Madrid inför Nations League-matchen mot Sverige på fredag.

De ville inte låta sig intervjuas.

Ett stort pressuppbåd hade samlats utanför landslagshotellet i Madrid. Men spelarna som passerade var inte på humör för att göra intervjuer.

Real Madrids Athenea del Castillo lämnade en kort kommentar:

– Allt jag har att säga har jag redan sagt i mitt uttalande. Jag sade att jag skulle vara här. Tack så mycket, säger hon till spanska sporttidningen Marca.

Reser till Sverige på torsdag

Real Madrid-målvakten Misa Rodriguez var med i VM och har skrivit under bojkotten. I ett klipp syns hur hon får frågan om hon var nöjd över att bli uttagen i landslaget.

– Nej, svarar hon kort.

En annan som har anlänt till hotellet är Olga Carmona som sköt VM-guldet till Spanien.

”Truppen reser till Valencia i eftermiddag för att påbörja träningen inför säsongens första match. Det spanska laget reser till Sverige på torsdag”, skriver spanska fotbollsförbundet på sin hemsida.

Kan bli dyrt att vägra spela

Enligt spanska medieuppgifter ska landslagsspelarna i Barcelona, med stjärnor som Alexia Putellas och Aitana Bonmati, ansluta i Valencia.

De är en del av gruppen som öppet har meddelat att de fortsätter bojkotta landslaget och att de känner sig uttagna mot sin vilja.

Enligt den spanska idrottslagen kan en vägran på en kallelse från landslaget straffas med böter på upp till motsvarande 358 000 kronor. Dessutom kan de bli avstängda i två till femton år.

SVT sänder Sveriges match mot Spanien i Nations League på fredag – här hittar du tv-tider och allt du behöver veta om turneringen.

MER OM SPANSKA LANDSLAGSKAOSET: Förbundskapten Montse Tomé om spelarna som är uttagna i truppen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jennifer Hermoso är utanför Montse Tomés trupp i Nations League. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.