Foto: Bildbyrån

Skaffa dig koll inför Sveriges VM-premiär

Uppdaterad
Publicerad

Idag är det dags för Sverige att äntligen kliva in i fotbolls-VM på allvar när match mot Chile väntar. Här är det viktigaste att hålla koll på.

Arena: Roazhon Park, Rennes.

Tid: Avspark 18.00.

Var sänds matchen? I TV4, men du kan följa vår liverapportering under matchen och kolla in höjdpunkter efteråt här på vår sajt.

Var spelas matchen? Rennes, Frankrike. Tre svenska herrspelare har faktiskt spelat i Stade Rennais FC, nämligen Kim Källström, Andreas Isaksson och Petter Hansson.

Chiles bästa spelare: Helt klart PSG:s målvakt och Hanna Glas lagkompis Christiane Endler. Glas har sagt att hon klassar Endler som en av världens tre bästa målvakter.

Sveriges bästa spelare: Vi kan nämna många, men i Chiles läger snackas det mest om Sveriges motor i försvaret, Nilla Fischer.

Största skillnaderna mellan lagen: Längden, fysiken och erfarenheten.

Hur bra är Chile? För tre år sedan fanns inte Chile med på världsrankningen över huvud taget och nu är de VM-debutanter. Faktum är att ”La Roja feminina” inte har vunnit en enda match i år – men resultatet 0-2 mot giganterna Tyskland i VM-genrepet vittnar ändå om att något är på gång.

Hur slutar matchen? Sverige ska bara vinna, men överraskningar har skett förr. Premiärnerver, en bra dag och bollen är rund osv...

Hur går man vidare från gruppen? Genom att antingen komma etta eller tvåa i gruppen. Man kan också komma trea, men då krävs finfin målskillnad.

Vilka lag spelar i Sveriges grupp? Chile, Thailand och USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.