Det blir tufft motstånd för Barcas nyförvärv Frenkie de Jong och Antoine Griezmann. Foto: Bildbyrån

Grupperna lottade i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

I våras var det Liverpool som till slut fick höja bucklan, idag lottades de olika grupperna i årets upplaga av Champions League. Och det blir som vanligt några getingbon.

– Grupp F med  Barcelona, Borussia Dortmund och Inter som verkligen satsar i år ser tuff ut. Blir svårt för Slavia Prag att störa där, det kommer att handla om tre lag, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

För svensk del ser det ganska bra ut för Emil Forsberg och hans Leipzig. Laget ställs mot Zenit, Benfica och Lyon i grupp G.

– Det känns som en grupp med fyra ganska jämlika lag. Leipzig har definitivt en bra möjlighet att gå vidare till slutspel, säger Nannskog.

Gruppspelet inleds den 17 september och avslutas den 11 december.  Slutspelet börjar den 18 februari, finalen spelas den 30 maj på Atatürk stadion i Istanbul.

Grupperna i sin helhet

A: Paris Saint-Germain, Real Madrid, Club Brügge, Galatasaray

B: Bayern München, Tottenham, Olympiacos, Röda Stjärnan

C: Manchester City, Shakhtar Donetsk, Dinamo Zagreb, Atalanta

D: Juventus, Atlético Madrid, Bayer Leverkusen, Lokomotiv Moskva

E: Liverpool, Napoli, Salzburg, Genk

F: Barcelona, Borussia Dortmund, Inter, Slavia Prag

G: Zenit, Benfica, Lyon, RB Leipzig

H: Chelsea, Ajax, Valencia, Lille

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.