Foto: Bildbyrån

Här är kvartsfinalerna i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Stormöten väntar i kvartsfinalerna av Champions League.

Här är samtliga möten.

Nu är det dags för kvartsfinaler i Champions League där gruppvinnare möter grupptvåor – men var lag som spelat i samma grupp inte kan ställas mot varandra.

Lotterna har dragits och matcherna står klara.

En godbit blir El Clasico. Real Madrid, med Kosovare Asllani i spetsen, ställs mot Fridolina Rolfös Barcelona. Sofia Jakobsson och Hanna Glas Bayern München ställs mot Amanda Ilestedts Paris Saint-Germain. För Lina Hurtig, Amanda Nildén och Linda Sembrant (just nu skadad) väntar Lyon, med en viss Ada Hegerberg i fin form. Jonas Eidevalls Arsenal tar sig an Rebecka Blomqvists Wolfsburg.

Det svenska laget Häcken hamnade sist i sin grupp och slogs därmed ut ur turneringen.

Första kvartsfinalmötena spelas 22/23 mars och returerna äger rum den 30/31 mars. Finalen spelas i Turin och datumet är ännu inte fastställt.

Mer damfotboll: BP Klart för damallsvenskan – första gången i klubbens historia (13 november 2021)

Samtliga kvartsfinaler

Bayern München-Paris Saint-Germain

Juventus-Lyon

Arsenal-Wolfsburg

Real Madrid-Barcelona

Vinnarna i kvartsfinalerna mellan Real Madrid/Barcelona och Arsenal/Wolfsburg möts i semifinal.

Vinnarna i kvartsfinalerna mellan Juventus/Lyon och Bayern München/Paris Saint-Germain ställs mot varandra i den andra semifinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.