F19 landslaget ska spela EM i Tjeckien i sommar. Foto: Bildbyrån

Nära drömlottning för Sverige i F19-EM

Uppdaterad
Publicerad

För första gången på sju år spelar Sverige F19-EM i sommar. I gruppen väntar Norge, England och Tyskland.

– En väldigt bra lottning, konstaterar förbundskaptenen Caroline Sjöblom.

Mästerskapet avgörs i Tjeckien mellan den 27 juni till 3 juli.

– En väldigt bra lottning. Inte en drömlottning, då hade jag velat byta ut Tyskland mot Tjeckien. Men en bra dag vinner vi över alla i gruppen, säger F19-förbundskaptenen Caroline Sjöblom till SVT Sport.

Förbundskapten Sjöblom var i Marbella i februari och såg alla tre gruppmotståndarna spela.

– Jag har stor respekt för Norge. Tyskland är en gammal stornation med många fina F19-meriter. England är på gång, de har flera spelare i högsta engelska ligan. Men det är skönt att ha sett alla spela live, jag har bra koll, säger hon.

Två lag från varje grupp går till semifinal. I turneringens andra grupp återfinns Tjeckien, Italien, Frankrike och Spanien.

– Skönt att slippa Spanien i gruppen, Frankrike har vi redan mött så dem tar jag gärna i en semifinal, säger Caroline Sjöblom.

Tror på goda möjligheter

Under kvalet till EM har flera framtidsnamn från damallsvenskan representerat Sverige. En av dem är Örebros Anna Sandberg.

– Jag tror ändå att vi har goda möjligheter. Det är flera bra lag men vi har visat under kvalet att vi är bra, säger hon.

Förra gången Sverige lyckades kvala till ett F19-EM var 2015. Då fanns nuvarande landslagsstjärnor som Filippa Angeldal och Stina Blacktenius i truppen som också tog guld.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Sandberg har etablerat sig i Örebros startelva. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.