Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Karlsson spelade seriefinal för Remsle på lördagen. Till höger ser vi systrarna Hannah, Frida och Fanny. Foto: Privat

Frida Karlssons ovanliga försäsongsträning

Uppdaterad
Publicerad

Seriefinal i Division 3 Ångermanlands slutspelsserie.

Då tog Remsle in ett hemligt vapen: ytterbacken Frida Karlsson.

– Föreningen behövde support och en seger, skriver Fridas mamma Mia Karlsson i ett SMS till SVT Sport.

Frida Karlsson har tidigare berättat om att hon var en skicklig fotbollsspelare i sina yngre dar. Hon togs bland annat ut till ett elitläger där bara landets bästa spelare i sin årskull får chansen att visa upp sig, men i takt med framgångarna i skidspåren blev fler och fler tvingades hon till slut lägga ner fotbollen för att satsa helhjärtat på sin skidkarriär.

Men i dag gjorde hon comeback, inför 90 åskådare på Brovalla IP i Älandsbro, när moderföreningen Remsle spelade seriefinal i Division 3 Ångermanlands slutspelsserie.

– Föreningen behövde support och en seger, skriver Fridas mamma Mia Karlsson i ett SMS till SVT Sport.

”Hon är duktig”

Frida inledde matchen på bänken samtidigt som hennes systrar Hannah, 13, och Fanny, 25, spelade från start. Fem minuter in i den andra halvleken var det dock dags för Frida att göra entré på högerkanten. Några mål eller assist blev det inte men hon stod för en bra insats i matchen som Remsle vann med 2–0 mot Älandsbro AIK.

– Hon är duktig. Hon hade nog kunnat bli riktigt bra i fotboll också, säger Remsles tränare Anders Törnlund till SVT Sport.

Brukar hon vara med och spela?

– Nej, det var första matchen. Vi hade lite tunt med folk och hon var spelsugen. Hon har ju spelat fotboll tidigare och tycker att det är roligt, så hon var med på en träning och sen fick hon vara med och spela matchen.

I och med trepoängaren har Remsle kopplat en ordentligt grepp om förstaplatsen i tabellen med tre matcher kvar att spela. Vinnaren av serien går upp i Division 2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.