Tottenham-stjärnan Heung-Min Son på plats i Seogwipo, Sydkorea. Foto: TT Nyhetsbyrån

Här gör Tottenham-stjärnan Son Heung-Min sin militärtjänst

Uppdaterad
Publicerad

Han har lyckats undvika den obligatoriska militärtjänstgöringen i flera år – men när corona slog till passade Tottenham-stjärnan Son att rycka in i hemlandet Sydkorea.

I Sydkorea gäller obligatorisk värnplikt i 21 månader innan man fyller 28 år, om man inte uppnått en tillräckligt stor idrottslig framgång innan. I september 2018 förde Son sitt Sydkorea till vinst i asiatiska mästerskapen, och lyckades därmed undvika tjänstgöring.

Men när corona slog till och lamslog världen och Premier League sattes på vänt passade Son åka hem till Sydkorea och avsluta sin plikt. Men några 21 månader blir det inte för sydkoreanen. Efter vinsten i asiatiska mästerskapen lämnades Son med ett löfte om att endast behöva medverka i 21 dagar.

På bilden nedan har Son nyss avslutat en skjutövning på militärbasen i Seogwipo.

Son, i vitt munskydd i mitten. Foto: TT Nyhetsbyrån

Son har varit på plats sedan mitten av april och om han hinner tillbaka till England och sitt Tottenham lagom till omstarten den 18 maj återstår att se. Han ska dessutom sitta i karantän i fjorton dagar när han anländer till London.

ARKIV: Se Sons makalösa solo-mål – springer från eget straffområde (7 december 2019):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.