Pernille Harder och Magdalena Eriksson var inblandade vid Chelseas 1-0-mål. Foto: Bildbyrån.

Harder målskytt när Chelsea tangerade rekord

Uppdaterad
Publicerad

Svensklaget Chelsea vann toppmötet med Manchester United med 2-1 och tog över serieledningen i den engelska damligan efter att ha tangerat ett rekord.

Det var Chelseas 31:a raka ligamatch utan förlust vilket tangerar Manchester Citys rekord. Senaste förlusten kom mot Birmingham för nästan två år sedan.

Om laget vinner mot Bristol City på bortaplan nästa söndag är man ensam om rekordet.

Women's Super League

Efter stort tryck och studsar fram och tillbaka, bland annat en nick av Magdalena Eriksson, kunde Pernille Harder trycka in 1-0 för Chelsea hemma på Cherry Red Records Stadium efter en halvtimme.

United kvitterade efter en timme och ett par minuter efter det avgjorde Fran Kirby när hon rann igenom och distinkt satte 2-1 bakom den engelska landslagsmålvakten Mary Earps.

Musovic utanför truppen

I Chelseas mål stod den tyska landslagsmålvakten Ann-Katrin Berger och på bänken satt en annan av de engelska landslagsmålvakterna, Carly Telford.

Den svenska landslagsmålvakten Zecira Musovic, som anslöt till klubben för två veckor sedan, var inte med i truppen.

Vänsterbacken Jonna Andersson spelade hela matchen för Chelsea.

Cuptitel i Spanien till Hedvig Lindahl

I Spanien tog målvakten Hedvig Lindahl en titel när hennes Atletico Madrid vann den spanska supercupfinalen mot Levante med 3-0 under lördagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Women's Super League

Mer i ämnet