Harry Kane gjorde hattrick mot Bulgarien. Foto: Bildbyrån

Hattrick av Kane i engelsk kross

Hattrick och en snygg framspelning.

Det var Harry Kane bakom allt när England krossade Bulgarien med 4–0 i EM-kvalet.

Den 26-årige Tottenhamanfallaren är nu uppe i 25 fullträffar i landslaget.

England tog tredje raka segern och stormar mot fotbolls-EM efter en enkel seger på Wembley mot ett blekt Bulgarien.

I huvudrollen – Harry Kane.

EM-kval fotboll

Ledningsmålet kom efter en tafflig bulgarisk bjudning där Kane kunde hitta rätt från nära håll i 24:e minuten. Målvakten Plamen Iliev spelade bollen rakt i gapet på Raheem Sterling som spelade fram Kane.

Kapten Kane var långtifrån färdig där.

2–0 kom på straff i 49:e sedan Marcus Rashford blivit fälld. Iliev slängde sig åt vänster och Kane satte bollen i andra hörnet.

Sex minuter senare spelade Kane fram Sterling till 3–0 och sedan fick den engelske lagkaptenen sitt hattrick sedan han själv blivit nedgjort. Han bytte hörn och fastställde 4–0.

Det var Kanes andra hattrick i landslaget efter att ha blivit tremålsskytt mot Panama i VM i fjol.

England har gjort 14–1 på sina tre första EM-kvalmatcher och ställs på tisdag i en gruppfinal hemma mot tvåan Kosovo som besegrade Tjeckien med 2–1. Backen Mergim Vojvoda sköt segermålet efter hörna i 67:e minuten och fullbordade därmed Kosovos vändning från 0–1 till 2–1. Kosovo har spelat en match mer än England och är en poäng bakom.