Ekdal inför Norgematchen: ”Bara Janne som tycker det är jobbigt”

Uppdaterad
Publicerad

Med alla spelare tillgängliga inför morgondagens EM-kvalmatch mot Norge har konkurrenssituationen hårdnat, inte minst på mittfältet, där Emil Forsberg ska in igen efter att ha vilat i matchen mot Färöarna i torsdags.

– Många spelare har gjort det bra och är tillgängliga för spel. Det är en härlig konkurrenssituation där alla kämpar om att få spela. Det är nog bara Janne som tycker det är jobbigt, säger Albin Ekdal till SVT Sport.

Att inte ha några skadade spelare är ett angenämnt problem för förbundskaptenen, Janne Andersson, som ska välja ut en elva som ska försöka motverka vad som gick snett i senaste mötet med Norge, då Sverige släppte in tre mål i 3-3-matchen.

– Vi gör en helt okej match på bortaplan men vi släpper in tre mål. Som vanligt gäller det att ha 100 procent fokus med kvalitet i passningsspelet. Vi måste vara beredda att ta kampen. Kommer vi upp i nivå är vi det bättre laget, säger Albin Ekdal till SVT Sport.

Ekdal för medhåll från målvakten, Robin Olsen.

– Jag tycker att vi är favoriter. Vi har hemmaplan och är starka hemma, så därför tycker jag att vi är favoriter, säger Olsen.

Norge jagar – två poäng efter Sverige

Morgondagens match är ingen måstematch men av väldigt stor betydelse. För tillfället är Norge placerade på en tredjeplats, två poäng bakom Sverige och en seger skulle innebära att man skapar ett avstånd ner till de jagande lagen.

– Vi vet vad vi ska göra, vi ska spela en snabb anfallsinriktad fotboll och hålla tätt bakåt. Förhoppningsvis släpper vi inte in tre mål igen och i och med att Norge är en direktkonkurrent till andraplatsen är det bara att köra på, säger Ekdal.

Ekdal startade senast mot Färöarna vilket även Kristoffer Olsson gjorde. Mittfältaren har spelat fyra av fem matcher från start i EM-kvalet men med rtt Sverige utan skador är han inte säker på en startplats.

– När någon är borts så kommer andra in och gör det bra, men det är så det ska vara. Konkurrensen visar en bredd och kommer bara gynna landslaget, säger Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.