Norska journalister försökte trigga fram Lagerbäck-rivalitet

Uppdaterad
Publicerad

Det var gott om norska journalister på det svenska landslagets presskonferens med förbundskaptenen Janne Andersson och kaptenen Andreas Granqvist. Bland annat ville de veta om Norges svenska förbundskapten Lars Lagerbäck skulle bli landsförvisad om Sverige åkte ut på Norges bekostnad.

– Nu spekulerar du igen, läxade Andersson upp den norska journalisten.

Granqvist, som spelat under både Lagerbäck och Andersson, fick frågan om skillnader och likheter. Detta inför EM-kvalet mellan Norge och Sverige på söndag kväll.

– Jag spelade inte så mycket under Lagerbäck, men han var bra på att skapa ett lag. Jag tycker Janne och Wettergren också har kommit in och skapat ett lag. Jag vågar inte säga så mycket, han kommer bli sur på mig, men jag tycker Janne gör ett fantastiskt jobb och det skiljer inte så mycket förutom att vi är lite mer offensiva i vårt spel, sade HIF-mittbacken.

Herrlandslaget i fotboll

Andersson svarade artigt men visade bestämt att han inte ville delta i någon norsk pajkastning.

– Det är jätteroligt med alla spekulationer runt matcher. Det är kul att det engagerar, men för mig är det ganska ointressant, sade Andersson.

Lagerbäck har sagt att han kommer sjunga nationalsången, vad tycker du om det? 

– Jag lovar att jag inte har funderat en hundradelssekund efter det och jag tänker inte göra det nu heller, lovade Andersson.

Nannskog uppskattade gnabbet

Hur många i det norska laget hade fått plats i Sverige? 

– Åh herregud. Om du kräver att jag ska kunna göra det nu så kan jag inte göra det. Jag är helt ointresserad av det och bryr mig om mitt eget lag, sade Andersson. 

Daniel Nannskog uppskattade det lilla gnabb som uppstått mellan länderna, där framför allt de norska spelarna stuckit ut hakan.

– Jag tycker att det är kul att de norska spelarna är ute och svingar, de gillar att munhuggas och att få rubriker, det tycker jag är kul, lite mindgames, sade SVT Sports expert Daniel Nannskog.

– I Sverige är man mer försiktig av sig, analyserade Nannskog.

Sverige möter Norge i EM-kvalet på Friends på söndag 20.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet