Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Hedvig Lindahl klar för Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under brinnande EM kommer en transferbomb. Djurgården värvar hem den svenska landslagsmålvakten Hedvig Lindahl.

– Det har varit en lång konversation med Djurgården. De har varit väldigt coola, och tydliga med att de ville ha mig, säger hon till SVT Sport.

Sveriges mesta landslagsmålvakt genom tiderna, Hedvig Lindahl, flyttar hem till damallsvenskan. 39-åringen kommer närmast från spel i Atletico Madrid, och Djurgården blir den sjätte allsvenska klubben hon representerar i karriären efter Malmö FF, Linköpings FC, Kopparbergs/Göteborg, Trion och Kristianstad.

Hoppas kunna locka andra spelare

Fotbolls-EM

Kontraktet är skrivet till 2023. Lindahl hoppas nu att hon ska kunna rikta andra spelares blickar mot blåränderna.

– Djurgården har ju en ambition att bli ett topplag i allsvenskan och jag hoppas att jag både kan bidra på planen och att jag kanske kan locka lite andra spelare till Djurgården som kan får upp ögonen för att det är något på gång i Dif, säger Lindahl.

”Bland de bästa svensk fotboll haft”

Förutom sina 185 landskamper har Lindahl två diamantbollar, två OS-silver, ett VM-silver, två VM-brons och två EM-brons.

– Hedvig är bland det bästa svensk fotboll någonsin haft. Vi ser fram emot att ha henne i blåränderna, säger Djurgårdens sportchef Jean Balawo till klubbens hemsida.

Hon ansluter till Djurgården efter EM-slutspelet den 8 augusti och kan som tidigast göra debut för sin nya klubb den 15 augusti mot Linköping.

KLIPP: Lindahl om favoritskapet i EM (4 juli)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonna Andersson, Hedvig Lindahl och Lina Hurtig. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet