Foto: Bildbyrån

Hedvig Lindahl utesluter spel i damallsvenskan

Publicerad

Hedvig Lindahl är klubblös efter att ha lämnat engelska klubben Chelsea. Men en comeback i Sverige blir det inte.
– Damallsvenskan är inte ett alternativ. Visst, jag ser att det finns spännande projekt i Sverige men det känns som att det kommer att ta några år för de projekten att nå långt, säger hon till Expressen.

Hedvig Lindahl är kontraktslös efter att hon blivit petad i Chelsea och hennes kontrakt löpt ut med klubben. För att hålla sig i form inför VM i Frankrike som börjar den 7 juni tränar hon just nu med IK Frejs Superettalag. Hon har ingen ny klubb klar, men utesluter spel i Sverige och damallsvenskan.

– Damallsvenskan är inte ett alternativ. Visst, jag ser att det finns spännande projekt i Sverige men det känns som att det kommer att ta några år för de projekten att nå långt. Och jag har inte så många år kvar. Det gör att jag är rädd för att åka hem till Sverige, säger hon till Expressen.

”Har presterat bäst när jag tränat med herrar”

Även om det har funnits intresse har hon inte haft något konkret förslag att ta ställning till. Men hon drömmer om att spela med ett herrlag.

– Jag har presterat som allra bäst när jag har tränat med herrar, jag gjorde det under en period för flera år sedan. Med Åtvidaberg när de låg i superettan, och nu innan landslagssamlingen drar i gång kör jag med IK Frejs herrar.

Med VM mindre än tre veckor bort har hon även målsättningen klar för sig för det svenska damlandslaget.

– Jag tror att vi kan gå hela vägen till final. Det känns faktiskt rimligt att vi skulle kunna slå varje enskilt lag. Det kan bli en gyllene sommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer